‘Een derde van nieuwe zonnepanelenaanschaffers zelfvoorzienend’

Een derde van iedereen die nu zonnepanelen aanschaft, kan daarmee volledig zelfvoorzienend zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

Volgens de stichting is het rendement van zonnepanelen in twaalf jaar tijd verdubbeld en zijn de kosten ruim gehalveerd. Hierdoor kunnen steeds meer reguliere huishoudens in hun volledige stroomverbruik voorzien met hun eigen panelen. Waar dit voorheen voorbehouden was aan huizenbezitters met een zeer groot dak of veel geld op de bank, is het nu eindelijk ook bereikbaar voor een groter publiek.

Voor het onderzoek heeft Natuur & Milieu gekeken naar 450 huishoudens met zonnepanelen en deze vergeleken met 450 klanten met de ‘oudere types’. Deze zijn doorgelicht op de kenmerken van hun systeem, de hoeveelheid geproduceerde zonne-energie en het energiegebruik in de woning. De nieuw aangeboden zonnepanelen hebben een beduidend hogere opbrengst, waardoor dit aandeel volgens de organisatie zou stijgen naar meer dan 30 procent als de nieuwste panelen zouden worden toegepast.

Meer gebruik van de nieuwste zonnepanelen levert dus meer energie op. Met de nieuwe technieken kan een derde van de klanten dus hun eigen verbruik opwekken. Wil je meer informatie over zonnepanelen? Of wil je een afspraak maken om deze panelen ook bij jou thuis te plaatsen? Neem dan contact op met de medewerkers van Solar Smart. Wij staan je graag te woord!