Solar Smart heeft een partnerschap met Greenloans. Hierdoor kun je jouw investering in duurzame energie, indien nodig, eenvoudig financieren.

Particulieren konden tot voor kort alleen duurzame energie ‘in huis’ halen als zij direct de investering betaalden. Een gewoon persoonlijk-krediet of een tweede hypotheek waren dan een oplossing, maar beiden zijn echter kostbaar.

Via Greenloans kun je nu een voordelige en groene lening afsluiten waarmee je de investering financiert tegen een tarief van circa 5%. Voorwaarde voor deze lening is dat er een duurzame investering mee wordt gefinancierd. De groene lening is juist voordelig om deze ‘groen’ is. De rente is laag en staat gedurende de looptijd vast. Deze looptijd is bovendien lang; tot maar liefst 15 jaar.

Ook is de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Dankzij de groene lening kun je als huiseigenaar dus een groene investering doen, tegen lage maandelijkse kosten. Het rendement van een gefinancierde zonnepaneel-installatie is dus nog steeds lonend.

Green Loans, onderdeel van Fortis Bank en 100% zelfstandige dochter van ABN AMRO, is één van de partijen die de groene lening aanbieden. Kijk op onderstaande bronnen voor meer informatie over de mogelijkheden van zo’n lening en over investeren in duurzame warme.

greenloans

Meer informatie kun je raadplegen op www.greenloans.nl.

Verzekering

Zonnepanelen zijn, in de meeste gevallen na een melding, tegen een minimale premiestijging mee te verzekeren op jouw inboedel- of opstalverzekering tegen onder andere hagelschade en brand. Het is ook mogelijk om fysieke maatregelen te nemen tegen diefstal.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om jouw zonnepaneel-installatie en de opgewekte stroom te verzekeren. Dit is ook via Solar Smart in Doetinchem te regelen. Onze partner SolarIF biedt een uitgebreide zonnepaneel verzekering op maat.

In dat geval ben je verzekerd tegen van buitenkomende onheilen, zoals hagelschade, diefstal en brand. Daarnaast ben je verzekerd tegen productieverlies. Wanneer jouw zonnepanelen zijn gestolen, of beschadigd zijn geraakt, moet je stroom afnemen van de energieleverancier.

Meer informatie is te vinden op de website van SolarIF: www.solarif.nl.

solar