Waarom kiezen voor zonne-energie?

SolarSmart in Doetinchem adviseert om over te stappen naar zonne-energie. Hieronder leggen wij uit waarom u dat moet doen.

Besparen op kosten

Als u als consument of bedrijf echt iets wilt doen aan energiebesparing, dan is het een goed idee om groene energieproducent te worden. Door gebruik te maken van een zonnepaneel-installatie is het mogelijk om uw totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Kiezen voor zonnepanelen is dan ook een belangrijke stap naar de energie-neutrale woningen van de toekomst en de sleutel naar een situatie waar u zelf – door middel van een realtime systeem – grip heeft op de energienota. Deze rekening is voor de meeste mensen bijzonder onduidelijk. Daarom leggen wij hier de energienota uit.

Duurzame energiebron

Een zonnepaneel heeft eigenlijk geen onderhoud nodig, is stil, gaat lang mee en is eenvoudig te plaatsen op bijna ieder dak. Deze schone energiebron heeft geen verdere nadelen ten opzichte van veel andere duurzame methodes. Denk hierbij aan waterkracht die bestaande ecosystemen belast, of aan windenergie dat het landschap vervuild. De meest eerlijke manier van energie opwekken is dat iedereen op zijn dak zonnepanalen heeft; de zon is namelijk van ons allemaal.

Geen stijgende stroomprijzen

De afgelopen tien jaar zijn de prijzen van de energieleveranciers verdubbeld. Buiten de subsidies om is het al interessant om te investeren in zonnepanelen. De terugverdientijd ligt namelijk, zonder de verrekening van de subsidies, al rond de 7 á 8 jaar. Het is vandaag de dag al mogelijk om uw stroomprijs voor de komende 25 jaar vast te zetten op een lagere kWh prijs, dan dat je nu aan de energieleverancier betaald.

Eigen energie opwekken is geweldig

Op het moment dat u zonnepanelen in gebruik neemt, zal er een knop bij u omgaan. De energie die wij gebruiken komt niet zomaar vanzelf. Zelf deze energie opwekken geeft dan ook een geweldig gevoel. Het moment dat jouw meter voor het eerst teruglevert, is iets bijzonders. U wordt de baas van uw eigen elektriciteitsgebruik. Hierdoor bent u ook een stuk minder afhankelijk van de grote, monopolistische energiemaatschappijen.

De duurzame energiebron met de meeste potentie

Zonne-energie is erg interessant, omdat de prijs van de systemen al jaren daalt. Door de technische innovatie en grotere volumes, zien we het rendement stijgen en de productieprijzen dalen. Er is dan ook een direct verband met het aantal zonnepanelen die wereldwijd worden verkocht en de dalende prijzen. Bij elke verdubbeling van de aantallen daalt de prijs met 20%. De afgelopen 3 jaar is de markt telkens verdubbeld. Dat is een groei van maar liefst 800%.

Bijdragen aan een meer duurzame wereld

Het zal niemand de laatste jaren zijn ontgaan dat onze leefomgeving wordt aangetast door vervuiling en uitputting. Wij adviseren daarom ook om over te stappen naar een duurzame energievoorziening. Het is een eerste bijdrage naar een meer duurzame wereld. Met de aanschaf van zonnepanelen bent u zelf in staat om deze positieve bijdrage te leveren.