Zonnepanelen en brandgevaar

Nederland legt op grote schaal zonnepanelen op daken van woonhuizen, maar goede wet- en regelgeving ontbreekt nog waardoor er risico’s op brand bestaan. SolarSmart begrijpt de zorgen omtrent zonnepanelen en brandgevaar maar al te goed. De voornaamste oorzaak van brandende zonnepanelen is ondeugdelijk installatiewerk. Soms kopen mensen zonnepanelen en laten deze door onbekwame installateurs plaatsen, met mogelijk ernstige gevolgen. Zo worden zonnepanelen soms te dicht op het dak geplaatst waardoor ze oververhit raken of worden kabels dusdanig verkeerd geplaatst dat dit brandgevaar oplevert. Wij adviseren daarom altijd uw zonnepanelen te kopen bij en te laten plaatsen door een gecertificeerd bedrijf. Wij beschikken over alle benodigde certificaten op het gebied van zonnepanelen.

Niet-brandgevaarlijke zonnepanelen

Wij weten zeker dat er nog nooit zonnepanelen van onze merken (Luxor Solar, SunPower en Solar Edge), die wij hebben geleverd en geïnstalleerd, in brand zijn gevlogen. Deze zonnepanelen staan voor hoge kwaliteit, betrouwbaar rendement en een lange levensduur. Doordat onze zonnepalen serie geschakeld zijn, en daardoor per stuk minder stroom verbruikt, is de kans op brand klein. Dankzij onze hoge kwaliteitsstandaarden en onze eigen installatieservice kunnen wij veilige zonnepanelen garanderen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen over zonnepanelen en brandgevaar? Of wilt u advies van een van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!