Zonnepanelen

Onze zonnepanelen

Zonnepanelen winnen aan populariteit. Logisch. Want met zonnepanelen produceert u uw eigen schone stroom én bespaart u honderden euro’s per jaar aan energiekosten. Bovendien is het een slimme investering met een hoger rendement dan op de bank. Maar hoe werken zonnepanelen? Wat is de prijs van een systeem? En hoe gaat een installatie in zijn werk?

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn kleine energiefabriekjes: ze bestaan uit allemaal zonnecellen die daglicht direct omzetten in gelijkstroom. Gelijkstroom kunt u niet direct gebruiken in huis. Daarom wordt via een omvormer, gekoppeld aan de zonnepanelen, gelijkstroom omgezet in wisselstroom – in de volksmond elektriciteit genoemd én geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van apparaten. Stroom die jij niet zelf gebruikt, gaat naar het net. Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. Waarbij P staat voor Photo (licht) en V voor Voltaic (elektriciteit).

Welke panelen zijn er?

Er zijn twee soorten fotovoltaïsche zonnepanelen: monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Oftewel, zwarte of blauwe zonnepanelen. Het verschil tussen de twee zit in het productieproces. In zonnecellen zit silicium, dat kristallen vormt. Bij polykristallijne zonnepanelen staan deze als waaiers naar buiten, waardoor ze makkelijker licht uit de omgeving opnemen. Bij monokristallijne zonnepanelen staan de kristallen allemaal dezelfde richting uit. Hierdoor produceren zij beter bij directe instraling.

Onze merken

Ook hebben wij geselecteerde merken opgenomen in ons basisassortiment. Dit zijn zonder uitzondering hoogwaardige A-werken, zoals Luxor Solar en SunPower. Onze ervaring met deze high-end merken is dat deze kwaliteit, maar ook die van de garantie en service, is gewaarborgd. Op deze pagina vindt u meer informatie over de merken.